fbpx
Casa Comana Bucuresti Boutique Hotel

Camera 14 – Regina Maria

Tip pat : 1 pat matrimonial
Capacitate : 2 adulți
Dimensiune : Aproximativ 24 mp
Locație : Etajul 1 din 3
Balcon : Nu
Baie : Cadă de baie, chiuvetă, toaletă și bideu

 

Facilitățile camerei

 • Minibar
 • Internet WIFI
 • TV LCD
 • Halat de baie
 • Papuci de baie
 • Seif
 • Aer condiționat
 • Telefon
 • Birou de lucru
 • Cărți
 • Cosmetice
 • Uscător de păr
 • Acces la SPA
 • Fier și masă de călcat (la cerere)
Regina Maria a României

Regina Maria a României născută în 29 octombrie 1875, la Eastwell Park, Kent, Anglia, a fost principesă de coroană și a doua regină a României, în calitate de soție a regele Ferdinand I al României. A fost mama regelui Carol al II-lea. Maria, născută Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, a fost mare prințesă a Marii Britanii și Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.

S-a căsătorit la 29 decembrie 1892, la numai 17 ani, cu Ferdinand I, principele moștenitor al tronului României, încercând încă de la început și reușind să se integreze națiunii care o adoptase ca principesă și, începând din 1914, ca regină. Cu prilejul căsătoriei a primit o cupă de argint care se păstrează la Muzeul Naţional de Istorie al României şi pe care stă gravată inscripţia: „Bine ai venit mireasă de Dumnezeu, aleasă spre a patriei cinstire. Ianuarie 1893”. A fost încoronată ca regină în data de 15 octombrie 1922 şi a domnit în perioada 10 octombrie 1914 – 20 iulie 1927.

Regina Maria a fost mamă a şase copii: Principele Carol, Principesele Elisabeta şi Mărioara, Principele Nicolae, Principesa Ileana şi Principele Mircea. În memoriile ei, mărturisea: „Copiii mei erau punctul central al vieţii mele. Femeile din rasa mea sunt mame pătimaşe şi nu ne putem închipui lumea fără copii. Toată munca, toată străduinţa şi năzuinţa noastră n-au alt ţel decât de a-i modela potrivit idealului nostru, de a-i face fericiţi şi de a le pregăti un viitor frumos.”

În urma alianţelor matrimoniale realizate de copiii ei în marile case regale din Balcani, reginei Maria i se spunea, în glumă, la începutul anilor '30 ai secolului trecut „Soacra Balcanilor”. Primul Război Mondial o transformă în erou naţional. Participă activ pe front, încurajează răniţii şi soldaţii din cele mai fierbinţi puncte de luptă, nu se teme de gloanţe, nici de epidemii, de tifosul exantematic sau gripa spaniolă, de răni sau de sărăcie. Maria sfârşeşte prin a fi supranumită „Mama Regina“, „Mama răniţilor“ şi „Regina-soldat“ (ea a şi fost comandant onorific al Regimentului 4 Roşiori, care i-a purtat numele şi a cărui uniformă a îmbrăcat-o, fiind şi o iscusită călăreaţă). A înfiinţat organizaţia „Regina Maria“, care a dezvoltat o reţea de spitale în Moldova şi serviciul de ambulanţă. Nu numai că nu s-a temut, dar a privit apropierea de poporul său ca pe un privilegiu pe care alte capete încoronate nu îl aveau.

Alături de regele Ferdinand, ca suverani ai României Mari (Alba Iulia, 15 octombrie 1922) a participat la campania diplomatică pentru recunoașterea internațională a statului român reîntregit, având întrevederi oficiale sau informale cu suveranul englez, cu președintele Statelor Unite ale Americii, Woodrow Wilson, președintele Franței Georges Clemenceau sau cu reprezentanții de marcă ai mass-media europeană de la acea vreme.

Regina Maria a fost şi o îndrăgită scriitoare. Ea a început să scrie mai întâi poveştile pe care le spunea copiilor ei, mai apoi, în anii războiului, a scris pentru soldaţi şi pentru diferite ziare. Întreaga sa operă totalizează peste 30 de volume de povestiri pentru copii, poezii şi proză, dintre care cele mai cunoscute sunt Memoriile sale apărute în anii 1934-1935 sub titlul „Povestea vieţii mele”. Regina a decedat în data de 18 iulie 1938 la castelul Pelișor, în Sinaia, Regatul României.

Din dorinţa de a face cunoscută Ţara şi de a vădi unele din frumuseţile ei, Regina Maria îndemnată de cuvintele profesorului Nicolae Iorga, care credea că ar putea să mişte inimile oamenilor cu condeiul ei, a descris România într-o serie de schiţe de un pitoresc fermecător. Cartea va apare în mai multe ediţii, în Marea Britanie şi România.

Vizita Majestatii Sale, Regina Maria a României la Comana: ,,Toate ruinele au pentru mine un farmec deosebit. Cum le vad de departe, totdeauna caut sa rasbat la ele, cât de rau sa fie drumul. Cunosc una, nu departe de Bucuresti, care a pastrat linii de cea mai mare frumuseta: batrâna mănăstire Comana. ...“

În onoarea Reginei Maria, camera numărul 14 din hotelul nostru îi poartă numele.

Rezervă acum

Contactați-ne

ATENȚIE !
Completarea acestui formular reprezintă doar o cerere de rezervare!
Pentru confirmare veți fi contactat de către un operator în cel mai scurt timp!
Vă mulțumim!