fbpx
Casa Comana Bucuresti Boutique Hotel

Camera 12 – Principele Carol al II-lea

Tip pat : 1 pat matrimonial
Capacitate : 2 adulți
Dimensiune : Aproximativ 22 mp
Locație : Etajul 1 din 3
Balcon : Da
Baie : Cabină de duș, chiuvetă, toaletă și bideu

Facilitățile camerei

 • Minibar
 • Internet WIFI
 • TV LCD
 • Halat de baie
 • Papuci de baie
 • Seif
 • Aer condiționat
 • Telefon
 • Birou de lucru
 • Cărți
 • Cosmetice
 • Uscător de păr
 • Acces la SPA
 • Fier și masă de călcat (la cerere)

Principele Carol al II-lea

S-a născut la Sinaia, la 3 octombrie 1893, ca fiu al Principelui Moştenitor Ferdinand şi al Principesei Moştenitoare Maria. În 1914, la înscăunarea tatălui său, Carol devine Principe Moştenitor.

A fost primul viitor Rege născut în România şi botezat în ritul ortodox. A învăţat româneşte de mic şi a studiat istoria şi geografia ţării. Pasiunile lui se împărţeau între cărţi şi uniforma militară. A şi urmat, de altfel, cursurile Academiei Militare de la Potsdam. În Primul Război Mondial, este ofițer în Armata Română.

S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei, iar la 25 octombrie 1921 se naşte fiul lor, Mihai, la Castelul Foişor din Sinaia.

Carol al II-lea a fost o personalitate cu lumini și umbre, inteligent şi erudit, cu un excelent dar oratoric și cu charismă. A fost un monarh căruia i-a plăcut „meseria de Rege“ şi care avea o bună stăpânire a chestiunilor militare, legislative şi administrative.

A fost Rege al României între 1930 şi 1940. A murit la Estoril, în Portugalia, la 4 aprilie 1953, în vârstă de cincizeci şi nouă de ani.

Sub înaltul patronaj al regelui Carol al II-lea, la 12 mai 1914, are loc constituirea oficială a Asociaţiei „Cercetaşii României”, iar colonelul Grigore Berindei este ales primul ei preşedinte. În vara anului 1914, când primul război mondial izbucneşte în Europa şi intrarea României în război părea iminentă colonelul Berindei obţine sprijinul total al Casei Regale, principele Carol devenind Comandantul Marii Legiuni a Cercetaşilor României. Prin natura sa, cercetaşia era şi a rămas o mişcare apolitică şi facultativă.

Excursia de la Comana a Principelui Carol din 23 aprilie 1916

“La Congresul Cercetaţilor din anul acesta s-a hotărât să se facă o escursie model dimpreună cu toţi domnii instructori. Escursia a fost hotărâtă să se facă la Comana.

Plecarea se hotăreşte pentru 1½ p.m. din gara Filaret. Suntem repartizaţi toţi cercetaşii din Bucureşti în 3 mari grupuri. Grupa din care fac parte este sub comanda D-lui Profesor Const. Nedelcu. Instructorii din toată ţara, precum şi A.S.R. Principele Carol merg cu noi. Ajunşi la Comana vizităm monumentul din mijlocul satului, ridicat în amintirea celor căzuţi la 1877. Grupa mea merge la Mănăstirea Comana unde domnul Nedelcu ne vorbeşte câteva cuvinte: Această mănăstire a fost întemeiată la 1462 de către Vlad Ţepeş şi reîntemeiată la 1588 de Radu Şerban Vodă care a fost şi este considerat adevăratul ei ctitor.

Mănăstirea s-a tot stricat, până când Şerban Paharnicul, Radu Vodă Şerban de mai târziu s-a hotărât s-o ia sub ocrotirea sa şi o modifică în 1700. Călugării greci pe mâna cărora încape mai târziu o aduseră într-o stare de plâns.

După aceasta ocolim mănăstirea pe dinafara şi ne oprim în faţa locului din dosul mănăstirii unde un consilier tehnic ne vorbeşte câteceva despre botanica şi vieţuitoarele ce trăiesc pe marginea lacurilor.

Vizităm apoi o gospodărie ţărănească de unde luăm drumul spre pădure. Aci fu aşezat în grabă un bivuac. A.S.R. şi tuturor instructurilor li se serveşte o gustare de către cercetaşii din Giurgiu. După şezătoare ne îndreptăm spre gara Comana de unde luăm cu toţii trenul spre Bucureşti.” (Ioan Dem Dimancescu, Jurnal de Cercetaș, 1915-1916)

Rezervă acum

Contactați-ne

ATENȚIE !
Completarea acestui formular reprezintă doar o cerere de rezervare!
Pentru confirmare veți fi contactat de către un operator în cel mai scurt timp!
Vă mulțumim!