fbpx
Casa Comana Bucuresti Boutique Hotel

Camera 11 – Regele Mihai

Tip pat : 1 pat matrimonial
Capacitate : 2 adulți
Dimensiune : Aproximativ 18 mp
Locație : Etajul 1 din 3
Balcon : Nu
Baie : Cabină de duș, chiuvetă, toaletă și bideu

 

Facilitățile camerei

 • Minibar
 • Internet WIFI
 • TV LCD
 • Halat de baie
 • Papuci de baie
 • Seif
 • Aer condiționat
 • Telefon
 • Birou de lucru
 • Cărți
 • Cosmetice
 • Uscător de păr
 • Acces la SPA
 • Fier și masă de călcat (la cerere)

Regele Mihai I al României

Născut: 25 octombrie 1921, Castelul Peleș, Sinaia

Decedat: 5 decembrie 2017, Aubonne, Elveția

Mihai I a domnit ca Rege al României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. A fost unul dintre puținii foști șefi de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care au trăit și în secolul XXI. Fiu al principelui moștenitor Carol (viitorul rege Carol al II-lea) și al prințesei Elena a Greciei, Mihai a moștenit de la naștere titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen (la care a renunțat mai târziu).

Din partea tatălui este nepot al regelui Ferdinand I și al reginei Maria, iar din partea mamei nepot al regelui Constantin al Greciei. Astfel, Mihai al României este descendentul celor mai importante familii regale și imperiale ale Europei, printre ele numărându-se familiile regale britanică, rusă și habsburgică.

Este stră-strănepot al reginei Victoria a Marii Britanii atât pe filieră maternă, cât și paternă. Este văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Prima domnie (1927-1930)

Mihai a devenit pentru prima dată rege al României în 1927, după moartea bunicului său Ferdinand, întrucât tatăl său renunțase în decembrie 1925 la tron și rămăsese în străinătate. Având doar 6 ani, atribuțiile regale erau îndeplinite de regență, care nu s-a ridicat la nivelul problemelor vieții politice, ulterior fiind detronat de tatăl său Carol care a preluat domnia.

A doua domnie (1940-1947)

Mihai (în vârstă de 18 ani) a fost proclamat rege, pe 6 septembrie 1940 depunând un jurământ de credință cu următorul cuprins: „Jur credință Națiunii Române. Jur să păzesc cu sfințenie legile Statului. Jur să păzesc și să apăr ființa Statului și integritatea teritoriului României. Așa să-Mi ajute Dumnezeu.” În aceeași zi, Mihai a fost încoronat cu Coroana de Oțel și uns rege de patriarhul României, Nicodim Munteanu, în Catedrala Patriarhală din București.

Regele Mihai I, în calitate de mareșal și comandant suprem al armatei române, a fost decorat prin jurnalul Consiliului de Miniștri din 8 noiembrie 1941 cu toate cele trei clase ale Ordinului Mihai Viteazul, fiind singurul deținător în această situație, alături de mareșalul Ion Antonescu.

Domnia sub regimul comunist a fost una grea, deoarece fiind lipsit de sprijinul Marii Britanii și Statelor Unite ale Americii, cu situația Transilvaniei ca mijloc de șantaj al rușilor, regele a fost obligat în februarie 1945 să îl demită pe prim-ministrul anticomunist Nicolae Rădescu și să-l numească pe Petru Groza la guvernare, care s-a dovedit un instrument docil în mâinile comuniștilor. În semn de protest față de abuzurile noului guvern, regele a intrat în așa-numita „grevă regală”, refuzând să semneze decretele guvernului, care și-a urmat însă nestingherit activitatea neconstituțională, obligându-l ulterior pe rege să abdice pe 30 decembrie 1947, apoi silit să părăsească țara.

Au urmat ani lungi petrecuți în exil, până când i s-a permis în sfârșit, în anul 1992, să intre în țară. Abia în anul 1997 și-a primit înapoi cetățenia română, iar în anul 1998 Majestatea Sa Regele Mihai I al României vizita Comana.

Cu ocazia vizitei la Sfânta Mănăstire Comana Majestatea Sa lăsa amintire următoarele:

“Sâmbătă 11 iulie 1998, Mănăstirea Comana a fost vizitată de Majestatea Sa Mihai I Regele României și Regina Ana și au servit masa la Fântâna cu nuc în pădure, masa fiind oferită de Palamaru Gelu, șeful Ocolului Silvic Comana.

MIHAI I REGE AL ROMÂNIEI”. (Extras din Cartea de Aur a Mănăstirii Comana)

În data de 5 decembrie 2017, la ora 13:00, fostul suveran s-a stins din viață în urma unei suferințe îndelungate (leucemie și cancer de piele), în locuința particulară din Aubonne, Elveția.

Rămas bun Majestate și Dumnezeu să vă odihnească în pace!

 În memoria Regelui Mihai I al României și a frumoase vizite pe care a făcut-o la Comana, în hotelul nostru există o cameră cu numele și portretul Majestății Sale.

Rezervă acum

Contactați-ne

ATENȚIE !
Completarea acestui formular reprezintă doar o cerere de rezervare!
Pentru confirmare veți fi contactat de către un operator în cel mai scurt timp!
Vă mulțumim!